Miten valitsen ja hankin oikean tulisijan?

Miten valitsen ja hankin oikean tulisijan?

1. Millainen on toiveidesi tulisija?

Haluatko säästää takan avulla merkittävästi lämmityskustannuksissa? Silloin tarvitset varaavan takan, kaakeliuunin tai sydänmuuriin liitetyt puuhellan, leivinuunin tai niiden yhdistelmän. Jos tulisija on sinulle pikemminkin sisustuksellinen tunnelmanluoja, silloin parempi valinta on kiertoilmatakka. Kun olet tutustunut eri vaihtoehtoihin, ota meihin yhteyttä. Autamme sinua valitsemaan sinulle oikean ratkaisun. Kirjoita toiveesi yhteydenottolomakkeelle tai soita meille 040 558 1568.

2. Miksi tarvitsemme asunnon pohjakuvan ja rakennusluvan takalle?

Tulisijalle pitää olla aina rakennuslupa. Tulisija ja hormi pitää olla kuvattuna pohjapiirustuksessa ja julkisivupiirustuksessa, jotta tulisija voidaan rakentaa. Uudiskohteissa tulisija ja hormi on yleensä piirretty jo valmiiksi pohjakuvaan. Lähetä meille asunnostasi tämä pohjakuva, jotta voimme tarkistaa, onko tulisijan koko ja sijoittelu oikea pohjakuvassa. Tarvittaessa pohjakuvaa muokataan, mikäli tulisijan koko tai sijainti ei vastaa toivottua. Tämä pohjakuva on epävirallinen kuva ja sitä ei tarvitse lähettää rakennusvalvontaan. Mikäli pohjakuva muuttuu olennaisesti, täytyy pohjapiirustus päivittää rakennusvalvontaan. Jos vanhaan taloon rakennetaan uusi tulisija, tästä tarvitaan arkkitehdin tai rakennusinsinöörin tekemä lupapiirustus. TakkaPaja voi hoitaa luvat yhteistyökumppaniensa kautta.

Pohjakuva konkretisoi takan hankkijalle tulisijan sijainnin ja koon rakennuksen pohjapiirustuksessa. Mikäli suunnittelet kookasta tai erikoista tulisijaa, ota yhteyttä meihin jo arkkitehtipiirustuksia tehtäessä. Tällöin tulisija saadaan toivotulle paikalle toivotun kokoisena.

3. 3D-havainnekuva tulisijasta

3D-havainnekuva näyttää realistisen kuvan lopputuloksesta. Teemme 3D-kuvat aina yksilöllisesti suunnitelluista takoista, jotta näet miltä takka todellisuudessa näyttää. Valmistakoista 3D-kuvia ei yleensä tarvita, sillä niistä on valmistajilla yleensä jo riittävät kuvat.

4. Tilaus ja muuraus

Kun suunnitelma on hyväksytty, tilaamme tarvittavat materiaalit.  Kun tavarat ovat saapuneet, sovimme muurauksen tai valmistakan asennuksen ajankohdan kanssasi. Tulisijan muuraus ja hormin asennus kestää yhdestä päivästä viikkoon.